Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Διώρυγα Παναμά Αρχή, να υπογράψει την επέκταση της κοινοπραξίας νέα συμφωνία Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014 10:10 www.bunkerportsnews.com)


Η Διώρυγα Παναμά Αρχή (ΑΚΕ) και η πολυεθνική consortiumbuilding την επέκταση της διώρυγας του Παναμά έχουν καταλήξει σε συμφωνία που επιτρέπει έργο theongoing να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωσή της, τα μέρη είπε σε μια δήλωση.



Αυτό περιλαμβάνει μια προσωρινή συμφωνία που υπογράφηκε τον Μάρτιο στο originalcontract μεταξύ της Grupo Unidos por el Canal de Panama (GUPC) constructionconsortium και ΑΚΕ μετά από αρκετούς μήνες των διαφορών σε υπερβάσεις κόστους, η οποία περιελάμβανε μια σειρά από απεργίες των εργαζομένων θέτει σε κίνδυνο το completionof την επέκταση .

"Αυτό που μένει τώρα είναι να συνεχίσει να εργάζεται με τη δέσμευση για completethe επέκταση, η οποία είναι επί του παρόντος σε εξέλιξη 78%", δήλωσε ο διαχειριστής ΑΚΕ JorgeQuijano σε μια δήλωση την Παρασκευή.

Η αρχική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του 5300 εκατομμύρια δολάρια έργο επέκτασης wasOctober 2014, αλλά η τελευταία εκτίμηση είναι για την ολοκλήρωση Δεκεμβρίου 2015, στις withoperations από τον Ιανουάριο του 2016.

Τα μέρη είναι στον όγδοο έτος εφαρμογής ενός σχεδίου για να προσθέσετε ένα τρίτο σετ oflocks προς τη διώρυγα του Παναμά, η οποία διασχίζει ένα ισθμό 80 χλμ. (50 μίλια) connectingthe Ειρηνικό Ωκεανό με τον Ατλαντικό.

Η επέκταση είναι απαραίτητη για να φιλοξενήσει νεότερα, μεγαλύτερα πλοία που arecurrently πάρα πολύ μεγάλο για να χωρέσει μέσα στο κανάλι. Οι τρέχουσες κλειδαριές μπορεί να χωρέσει vesselsthat μεταφέρουν περίπου 5.000 TEUs και η επέκταση θα επιτρέψει τις κανάλι toaccommodate πλοία μέχρι 13.000 TEUs. (Α ΣΕΕ, ή είκοσι-ποδιών equivalentunit, είναι μια μονάδα μέτρησης για να περιγράψει ένα δοχείο και πόσα ένα vesselcan μεταφοράς.)

Η κοινοπραξία GUPC αποτελείται από τέσσερις κύριοι ανάδοχοι:. Ισπανία SacyrVallehermoso, της Ιταλίας Impregilo, Jan de Nul Ομάδα του Βελγίου και Panama'sConstructora Urbana
Πηγή: Platts