Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Το Costa Concordia δημιουργεί ελπίδες: Χιλιάδες εργάτες στο λιμάνι της Γένοβας περιμένουν δουλειά 15.07.2014 15:43 www.iefimerida.gr

Το Costa Concordia δημιουργεί ελπίδες: Χιλιάδες εργάτες στο λιμάνι της Γένοβας π
Χιλιάδες εργάτες βρίσκονται ήδη στο λιμάνι της Γένοβας, όπου περιμένουν την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, με την ελπίδα να μπορέσουν να μπορέσουν να εργασθούν στη διαδικασία διάλυσης του πλοίου.



Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano, οι εργασίες θα διαρκέσουν δυο χρόνια και πρόκειται να χωριστεί συνολικά, σε τέσσερις φάσεις.

Η πρώτη θα είναι εκείνη της αποσυναρμολόγησης της επίπλωσης του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο είχε ναυαγήσει την 13η Ιανουαρίου 2012 σε μικρή απόσταση από την ακτή του νησιού Τζίλιο με τραγικό απολογισμό 32 νεκρούς, 27 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.

Η διάλυση του πλοίου αναμένεται πως θα έχει «τζίρο» 100 εκατ. δολαρίων. Οι τοπικές αρχές της Γένοβας ελπίζουν σε μια ανάσα για την πόλη, όπου οι χρονίως άνεργοι είναι πάρα πολλοί.

«Έπειτα από χρόνια υπεροχής των λιμανιών της Ασίας, τα οποία προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές αλλά και λιγότερες εγγυήσεις, μια σημαντικά διαδικασία διάλυσης μεγάλου κρουαζιερόπλοιου, επιστρέφει στην Ιταλία», τονίζει η Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο.

Οι εταιρίες που έχουν εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος των εργολαβιών είναι οι Saipem και San Giorgio del Porto.

Δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, όμως, πρόκειται να προσφέρουν την συνεργασία τους για επιμέρους εργασίες.





Πηγή: Το Costa Concordia δημιουργεί ελπίδες: Χιλιάδες εργάτες στο λιμάνι της Γένοβας περιμένουν δουλειά | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr