Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Νησί Έθνος Παραγγελίες σκάφους Καραντίνα Πάνω Έμπολα Επιδημία ΜΕ MIKE SCHULER ON15 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΤΟΥ 2014


Φωτογραφία (γ) Shutterstock / Iablonskyi MykolaΑποφασισμένος να κρατήσει την εξάπλωση του ιού Έμπολα μακριά από τις ακτές του, το μικρό νησιωτικό έθνος του Πράσινου Ακρωτηρίου που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αφρικής είναι η λήψη προληπτικών μέτρων για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου, συμπεριλαμβανομένων, όπως αναφέρεται σε καραντίνα σκάφη που προέρχονται από τις πληγείσες χώρες μέχρι η μέγιστη περίοδος επώασης της νόσου έχει λήξει.



Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης , αρχές του Πράσινου Ακρωτηρίου έχουν τεθεί σε καραντίνα μια κινεζική σημαία πλοίο που αναχώρησε Σιέρα Λεόνε, ένα από τα δυσκολότερα που επλήγησαν έθνη από τον ιό, στις 31 Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν εποχούμενο εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η εντολή της καραντίνα δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας Cristina Fontes Λίμα, ο οποίος διέταξε το πλοίο να κυκλοφορήσει έως 21 Αυγούστου, ακριβώς 21 ημέρες μετά την αναχώρησή του από τη Δυτική Αφρική, ακόμη και μετά από επιθεωρητές υγείας επιβιβάστηκαν στο πλοίο και να επιβεβαιώσει κανένα από τα πλήρωμα ήταν άρρωστος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ιός Ebola έχει μια περίοδο επώασης από 2 έως 21 ημέρες, δηλαδή, ο χρόνος που μεσολαβεί από τη μόλυνση με τον ιό με την έναρξη των συμπτωμάτων.

Στις 7 Αυγούστου, Υπουργείο Υγείας Πράσινο Ακρωτήριο εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα της νόσου, θα λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την πρόληψη της νόσου από την επίτευξη ακτές της, ιδιαίτερα όσον αφορά τις θύρες, δηλαδή τον έλεγχο των συνόρων και τα αεροδρόμια. Η δήλωση είπε ότι η χώρα είχε ξεκινήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις προβολές και το χειρισμό των επιβατών που έχουν επισκεφθεί μία ή περισσότερες από τις χώρες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στις τελευταίες 21 ημέρες.

Όπως της 15ης Αυγούστου, η πρόσφατη επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει κατηγορηθεί για 1.145 θανάτους στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Νιγηρία, με 2.127 κρούσματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ναυτιλιακή βιομηχανία είχε προειδοποίησε για την πρόσφατη επιδημία Έμπολα και προσφέρει καθοδήγηση για Masters σκαφών και πληρώματα καλώντας τις συναισθηματικές χώρες σχετικά με το πώς να λάβουν προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την εξάπλωση του θανατηφόρου νόσου.

Πράσινο Ακρωτήριο, επίσημα η Δημοκρατία της Cabo Verde, είναι μια νησιωτική χώρα που εκτείνονται σε ένα αρχιπέλαγος 10 ηφαιστειακά νησιά στον κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό βρίσκεται περίπου 350 μίλια ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αφρικής.