Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

2 Dead, Πάνω από 100 Έσωσαν Μετά Ferry Βυθίζεται στο Φιλιππίνες ΜΕ REUTERS ON13 ΣΕΠ 2014 http://gcaptain.com/

Το MV Maharlika 2 απεικονίζεται, ενώ υποβάλλονται σε επισκευές κοντά Lipata Λιμάνι στην πόλη Surigao σε νότιες Φιλιππίνες σε αυτό 17 Δεκέμβρη, 2013 φωτογραφία αρχείου.  REUTERS / Stringer
Μανίλα, 13η Σεπτεμβρίου (Reuters) - Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 διασώθηκαν μετά από ένα πλοίο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της κεντρικής Φιλιππίνες, αρχές καταστροφή και ακτοφυλακή ανέφερε την Κυριακή.
Η Maharlika II άφησε λιμάνι Liloan σε Southern Leyte επαρχία στις κεντρικές Φιλιππίνες, το μεσημέρι του Σαββάτου με 26 πλήρωμα και 58 επιβάτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, επί του σκάφους, η πρόδηλη έδειξε.
Το πλοίο ήταν φορτωμένο με 13 οχήματα, αλλά οι οδηγοί δεν αναφέρονται στο δηλωτικό.
"Με βάση την αρχική έκθεση μας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 102 άλλοι διασώθηκαν από τρία πλοία, συμπεριλαμβανομένων των δύο ξένων εμπορικών πλοίων," Commander Armand Balilo δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Δεν είμαστε σίγουροι για το πώς πολλοί εξακολουθούν να αγνοούνται, διότι φαίνεται τώρα υπήρχαν περισσότερα άτομα επί του πλοίου."
Η διαταγή να εγκαταλείψει το πλοίο δόθηκε γύρω στις 21:00 (1300 GMT), όταν βομβαρδίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους και τεράστια κύματα ώρες μετά την ανάπτυξη το πρόβλημα του κινητήρα αργά το απόγευμα, είπε.
Παρτιτούρες, μερικές φορές εκατοντάδες, άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα πορθμείων στις Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος των 7.100 νησιών με εμφανώς κακή ρεκόρ για την ασφάλεια στη θάλασσα.  Ο συνωστισμός είναι κοινή, και πολλά από τα σκάφη είναι σε κακή κατάσταση.  (Αναφορά από Rosemarie Francisco και Manuel Mogato, Μοντάζ Rosalind Russell και Jeremy Laurence)
Pin δείχνει τη θέση του Southern Leyte, Φιλιππίνες