Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Αποκαθίσταται άμεσα η διασύνδεση μεταξύ των νησιών του Β. Αιγαίου» www.e-nautilia.gr 24/09/2014


varvitsiotis_Απόφαση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος- Βαθύ Σάμου και επιστροφή»






«Αποκαθίσταται άμεσα η διασύνδεση μεταξύ των νησιών του Β. Αιγαίου»


varvitsiotis_
Απόφαση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος- Βαθύ Σάμου και επιστροφή»

Την απόφαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας στην εταιρεία «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ» (HellenicSeaways),για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου και επιστροφή» με το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η σημερινή απόφαση αποκαθιστά την ομαλή λειτουργία του ακτοπλοϊκού δικτύου στο Βόρειο Αιγαίο, στο οποίο είχαν εντοπιστεί προβλήματα, με πλημμελείς εκτελέσεις δρομολογίων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα, και μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, την πρόσκληση ενδιαφερόμενων πλοιοκτητών και την προσφορά της εταιρείας με την επωνυμία «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ» (HellenicSeaways),ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου αποφάσισε την ανάθεση στην προαναφερόμενη εταιρεία για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου και επιστροφή».
Στη σχετική σύμβαση με την εταιρεία, προβλέπεται η εκτέλεση δύο δρομολογίων την εβδομάδα, έναντι μισθώματος 93.825 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», που αποτελεί πλοίο κατηγορίας Α΄. Η ισχύς της σύμβασης εκτείνεται από 24/9/2014 μέχρι την έναρξη της εκτέλεσης δρομολογίων με τακτική δρομολόγηση ή μέχρι την σύναψη σύμβασης αποκλειστικής εξυπηρέτησης ή μέχρι την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού. Διευκρινίζεται ότι το χρονικό διάστημα, σε κάθε περίπτωση, δε δύναται να υπερβαίνει τους τρεις μήνες από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης.
Στη σύμβαση, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι η εταιρεία θα πρέπει να πληρεί τις απαιτήσεις στα θέματα ασφαλείας, υγιεινής, ενδιαίτησης επιβατών και πληρώματος, καθώς και ότι η σύνθεση και οι όροι εργασίας πληρώματος θα είναι σύμφωνοι με την ισχύουσα νομοθεσία. Για την καλή εκτέλεση των όρων της παρούσας σύμβασης η ανάδοχος, εκτός των άλλων, κατέθεσε εγγυητική επιστολή.
Σημειώνεται ότι το πλοίο «Νήσος Μύκονος» θα αντικαθίσταται σε έκτακτες περιπτώσεις, μετά από έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, μόνον από άλλο πλοίο της εταιρείας, ανάλογης κατηγορίας και προδιαγραφών. Επιπλέον, προβλέπεται η δυνατότητα για τροποποιήσεις, εφόσον έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των Ψαρών η εταιρεία «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ» (Hellenic Seaways) δεσμεύτηκε για την εκτέλεση μιας προσέγγισης την εβδομάδα, χωρίς επιδότηση, στο πλαίσιο του δρομολογίου Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη με το πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ, μέχρι τις 16/10. Το δρομολόγιο αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης για τις γραμμές αυτές, όταν και θα αποκατασταθούν για όλο το έτος οι συγκοινωνιακές ανάγκες των νησιών στην ευρύτερη περιοχή.
Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής απόφασης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε τα εξής:
«Έχω τονίσει σε κάθε ευκαιρία ότι αποτελεί εθνικό και προσωπικό καθήκον να κάνω ό, τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού μας δικτύου. Η διασύνδεση μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου που είχε διαταραχθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πλέον, αποκαθίσταται άμεσα και με ένα στόχο: τη συνέπεια και την ταχύτητα στην εξυπηρέτησή τους, ώστε να ενισχυθεί ξανά η αναπτυξιακή προοπτική των νησιών αυτών».