Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Νο1 επιλογή για τους Έλληνες εφοπλιστές η σημαία της Λιβερίας! 20/12/2014


ellinika_ploia_upo_shmaia_liveriasΗ σημαία της Λιβερίας αποτελεί τη Νο1 επιλογή για τους Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο Μητρώο της χώρας.
Σύμφωνα με το worldmaritimenews.com τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσιάζονται στην ελληνική έκδοση Ναυτιλία & Οικονομία, η οποία βασίζει τα συμπεράσματά της στη βάση δεδομένων της Υπηρεσίας θαλάσσιων πληροφοριών για τις ελληνικές και κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες, επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνικός εμπορικός στόλος περιλαμβάνει σήμερα 800 πλοία υπό Λιβεριανή σημαία.
Αυτά είναι δέκα παραπάνω από όσα είναι νηολογημένα με ελληνική σημαία, ενώ πάνω από 300 είναι νηολογημένα υπό τη σημαία του Παναμά, σύμφωνα με το μητρώο.

“Η κυρίαρχη παρουσία της Λιβερίας στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις πρόσφατες προσπάθειες του Μιχάλη Πανταζόπουλου, Ανώτερου Αντιπρόεδρου της LISCR (Hellas) SA. στον Πειραιά, και τη συνεχή υποστήριξη του καπετάνιου Νίκος Σούτου, πρόεδρου του Ομίλου Εταιρειών Σούτος και Γενικού Πρόξενου της Λιβερίας στην Ελλάδα από το 1971”, δήλωσε ο Scott Bergeron, διευθύνων σύμβουλος της Λιβεριανού Διεθνούς Μητρώου Πλοίων & Εταιρειών μητρώου (Liberian International Ship & Corporate Registry – LISCR), που αποτελεί τη διεύθυνση στις ΗΠΑ του Λιβεριανού Μητρώου, προσθέτοντας:
“Η Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητα νούμερο ένα ναυτιλιακό έθνος στον κόσμο, και είναι άξιο αναφοράς τ” ότι δείχνει τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της στο κορυφαία ανοιχτό νηολόγιο του κόσμου με ένα τέτοιο διαφανή τρόπο”.
πηγή:http://www.e-nautilia.gr/