Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Lloyds List: Αυτοί είναι οι ισχυροί Έλληνες εφοπλιστές ! 15/122014


• Αγγελικούσης, Παππάς, Φράγκου, Βενιάμης, Μαρινάκης και Μελισσανίδης στους 15 πρώτους

ploia containers_4Τους ισχυρότερους εφοπλιστές παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες, για το 2014 παρουσίασε σε δημοσίευμα της η Lloyds List. Για την ακρίβεια το δημοσίευμα που αναφέρεται γενικότερα στην εικόνα της παγκόσμιας ναυτιλίας την χρονιά που φεύγει παρουσίασε τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της ναυτιλίας για το τρέχον έτος μεταξύ των όποιων βρίσκονται και 15 Έλληνες πλοιοκτήτες.

Πρόκειται για τους κ.κ. Γ. Αγγελικούση, Π. Παππά, Αγγ. Φράγκου, Γ. Οικονόμου, Π. Λιβανό, Γ. Προκοπίου, Θ. Βενιάμη, Κ. Κωνσταντακόπουλο, Ν. Τσάκο, Β. Μαρινάκη, Π. Θωμά, Σ. Παληό, Π. Γεωργιόπουλο, Γ. Πλατσιδάκη και Δ. Μελισσανίδη.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της Lloyds List το 2014 ήταν μια ελπιδοφόρα χρονιά με μεγάλα όνειρα για τη ναυτιλία. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι:
-Κατασκευάστηκαν γιγαντιαία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 20.000 teu
-Το φυσικό αέριο έκανε δυναμική είσοδο
- Ο τομέας ξηρού φορτίου έχει ευοίωνο μέλλον, αλλά όχι μέσα στο 2015, τώρα είναι αρκετά ριψοκίνδυνος

-Η ναυτιλία είναι ένας από τους τελευταίους κλάδους παγκοσμίως στον οποίο ένα άτομο μπορεί να ξεκινήσει ένα μεγάλο σχέδιο και να βρει τις λεωφόρους χρηματοδότησης για να συνεχίσει να προχωράει.
-Αν το 2015 δεν αποδειχθεί προβληματικό για τους ναύλους πλοίων ξηρού φορτίου πολλοί διαχειριστές θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους να εξασφαλίσουν μετρητά
Σε άλλα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στους 10 πρώτους managers λιμανιών ανά τον κόσμο ενώ τονίζεται και ο τομέας των ναυπηγήσεων δεδομένου ότι μέσα στο 2014 εμφανίστηκαν τα πρώτα 20άρια διατηρούμενων των συζητήσεων για παραγγελίες πλοίων με μεταφορικές ικανότητες 24.000 teu με ορίζοντα το επόμενο έτος.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο 2014 ο Πειραιάς σύμφωνα με λίστες άλλων δημοσιευμάτων που δημοσιοποιήθηκαν βρέθηκε σε καλύτερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με το παρελθόν αλλά και στην πρώτη 50αδα των μεσογειακών λιμανιών ενώ ακόμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε διεθνές επίπεδο καθώς επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του.

Πηγή: Theseanation.gr  -   http://portnet.gr/