Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

8 συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σάββατο, Αυγούστου 23, 2014 892fm.blogspot.gr

Οκτώ (08) παράνομοι μετανάστες, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Ανατολικό Αιγαίο: Ρεκόρ περισυλλογής παράνομων μεταναστών στο 48ωρο :Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 09:00 www.theseanation.gr

Κάτι από Ιταλία, όπου τα ρεκόρ περισυλλογής παράνομων μεταναστών καταρίπτεται το ένα πίσω από το άλλο, θύμισε το 48ωρο που διήλθε καθώς περισυλλέγησαν από το Λιμενικό Σώμα στα θαλάσσια ανατολικά σύνορα της χώρας τουλάχιστον 553 μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν έξι διακινητές.
lathrometanastes-italia-LΑνώτερα στελέχη του Λιμενικού αναμένουν ότι θα συνεχίσει να εντείνεται το κύμα μεταναστευτικών ροών από το ανατολικό Αιγαίο, καθώς παραμένει εύφλεκτη η κατάσταση σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και Γάζα. Έναντι αδρότατης αμοιβής δουλέμποροι στοιβάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα, προκειμένου να τους περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη με την ελπίδα καλύτερης ζωής.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας στην Αγία Ελένη Χίου, περισυλλέγησαν 114 παράνομοι μετανάστες, ενώ συνελήφθη και ένας διακινητής. Εβδομήντα δύο συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι, 62 στη Ρόδο και ένας διακινητής, 41 στο Καρλόβασι Σάμου, 27 στην περιοχή Άγκιστρο Σαμοθράκης, 5 στην Κω στις περιοχές Αμμόγλωσα και Ψαλίδι, 104 στη Σύμη και 4 διακινητές, 69 στον Άγιο Ευστράτιο και 59 στη Μυτιλήνη, στις περιοχές Μανταμάδος, Τσόνια, Ασπροπόταμος και Μυστεγνά.

Επιβατηγό στη Νορβηγία κοπανάει με φόρα στην προβλήτα! [video] 22/08/2014 www.e-nautilia.gr

proskrousi_epivatigou_se_provlita
Το περιστατικό έγινε τον Ιούλιο στη Νορβηγία και αιτία ήταν πιθανόν η μηχανική βλάβη η οποία δεν επέτρεψε στο πλοίο να κάνει «ανάποδα» και να σταματήσει.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:
ΕΔΩ

Κινεζικό ενδιαφέρον για συνεργασία με ελληνικά ναυπηγεία Πρώτη Δημοσίευση: Πέμπτη, 21. 08. 2014 www.dealnews.gr


Το ενδιαφέρον της εταιρείας του για τη δυνατότητα συνεργασίας με ελληνικά ναυπηγεία, καθώς επίσης και με ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού εξέφρασε ο πρόεδρος του κρατικού κινεζικού ναυπηγοκατασκευαστικού ομίλου Fujian Shipbuilding Industry Group κ. Zhao Jinjie, στο πλαίσιο της συνάντησής του με το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλο.

Ο κ. Jinjie αναφέρθηκε στη συνεργασία του με ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας και επισήμανε την υψηλή ζήτηση, από πλευράς κινεζικών ομίλων, για εξειδικευμένο προσωπικό με την απαραίτητη τεχνογνωσία στο ναυπηγοεπισκευαστικό και ευρύτερα ναυτιλιακό κλάδο.

Λιμάνι του Βανκούβερ Coal Terminal Έργου Κέρδη Έγκριση ΜΕ REUTERS ON21 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2014 gcaptain.com


Το Fraser Surrey Docks Φωτογραφία ευγένεια Λιμάνι Μετρό Βανκούβερ21η Αυγούστου (Reuters) - Λιμάνι Μετρό Βανκούβερ, το μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά, δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει εγκριθεί μια νέα εγκατάσταση για τη μεταφορά άνθρακα από τα τρένα σε φορτηγίδες στο Fraser Surrey Docks, μια απόφαση που ακολούθησε μακρά δημόσιο έλεγχο πάνω επιπτώσεων στο περιβάλλον και την υγεία του έργου.

Μετά από μια διαδικασία αδειοδότησης διαρκεί περισσότερο από δύο έτη, καθώς και των επιπτώσεων στο περιβάλλον, την ποιότητα του αέρα και άλλες εκτιμήσεις για την υγεία του ανθρώπου, το λιμάνι είπε ότι δεν βρήκε "απαράδεκτους κινδύνους» επιτρέποντας το έργο $ 15 εκατομμύρια για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.

Trucker Απεργία διακόπτει Επιχειρήσεων στο Κίνας Ningbo Port ΜΕ REUTERS ON22 ΤΟΥ ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ, 20/14 gcaptain.com


File φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά Ningbo Port ΣΙΑSHANGHAI, Aug 22 (Reuters) - Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών κατέβηκαν σε απεργία πάνω από το μισθό και εμπορευματικών μεταφορών ποσοστά στην ανατολική κινεζική λιμάνι της Ningbo αυτή την εβδομάδα, και μια εταιρεία logistics, δήλωσε την Παρασκευή η βιομηχανική δράση διακοπή εργασιών κατά την έκτη πιο πολυσύχναστο λιμάνι στον κόσμο.

Σε δήλωσή του στο επίσημο λογαριασμό microblog του, Ningbo Port Co Ltd, δήλωσε ότι η απεργία είχε ξεκινήσει πάνω από τα ποσοστά φορτηγά, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Στο Container Terminal της Σ.Ε.Π Α.Ε (COSCO) το MSC LONDON 17 Αυγούστου 2014 23:43 www.theseanation.gr


cid image001 jpg01CFBA36Κατέπλευσεσήμερα, πιστό στο ραντεβού του, στο Container Terminal της Σ.Ε.Π Α.Ε (COSCO) το MSC LONDON, που είναι και το μεγαλύτερο container πλοίο της Meditteranean Shipping Company S.A που έχει προσεγγίσει στον Πειραιά.

Το πλοίο έχει μήκος 399 μέτρα και έχει την δυνατότητα μεταφοράς 16,652 containers των 20' ποδών και είναι προγραμματισμένο να κάνει σημαντικό αριθμό κινήσεων. Όπως είναι γνωστό η ΣΕΠ είναι από τα λίγα container terminal στην Μεσόγειο που μπορεί και εξυπηρετεί στις εγκαταστάσεις τις τέτοιου είδους και ακόμα μεγαλύτερου μεγέθους πλοία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 εβδομαδιαίες τακτικές προσεγγίσεις μεγάλων "mother" πλοίων από την Ασία, μεγάλων εταιριών και συνασπισμού εταιρειών , ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται μικρότερα πλοία με μέσο όρο αφίξεων 6 -7 πλοίων την ημέρα.

Ιράν σκέφτεται την κατασκευή των μεγάλων τερματικό σταθμό πετρελαίου κατά μήκος των ακτών Ομάν www.bunkerportsnews.com


Ένας Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο η κατασκευή ενός μεγάλου τερματικού σταθμού πετρελαίου στο λιμάνι της πόλης της Jask ανοικτά της Θάλασσας του Ομάν στο νότο της χώρας. Pirouz Μουσαβί, διευθύνων σύμβουλος της Terminals ιρανική Oil Company (IOTC), δήλωσε το Σάββατο ότι η κατασκευή του τερματικού σταθμού πετρελαιοειδών στο Jask - που περιλαμβάνει δεξαμενές αποθήκευσης, φόρτωσης και εκφόρτωσης προβλήτες, single-point αγκυροβόλια (SPM), καθώς και χερσαίες και υπεράκτιες εγκαταστάσεις -. θα χρειαστεί περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτικά Είπε ιδιωτικό τομέα Ιράν ως καθώς και ξένες εταιρείες μπορούν να κληθούν να συνεισφέρουν στο έργο αυτό. Μουσαβί πρόσθεσε ότι τρεις SPMs θα κατασκευαστεί σε αυτόν τον τερματικό σταθμό, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία state-of-the-art θα πρέπει να εφαρμόζονται στις δεξαμενές αποθήκευσης. Δήλωσε ότι οι αγωγοί πρέπει να είναι που ορίζονται για την παροχή πετρελαίου από Neka τερματικό σταθμό πετρελαίου κοντά στην Κασπία

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Εμπορευματοκιβώτια : Νέος κύκλος συζητήσεων για ελέγχους μετά το «γεγονός» στο Τίλμπουρι 17 Αυγούστου 2014 08:49 www.theseanation.gr


box-0065Η ανακάλυψη «στοιβαγμένων παράνομων μεταναστών σε εμπορευματοκιβώτιο που ξεφορτώθηκε στο Τίλμπουρι του Έσσεξ στη Βρετανία ,προερχόμενο από το Ζεμπρούγκε απ όπου κατά πάσα πιθανότητα πέρασε in tranzit ,ήρθε «να ρίξει νερό στο μύλο» μερίδας των αναλυτών που ειδικεύονται σε θέματα ασφαλείας.

Το γεγονός, που ανακοινώθηκε χθες από τις Βρετανικές αστυνομικές αρχές, επιβεβαιώνει μεν ότι είναι «αδύνατος» ο ενδελεχείς έλεγχος όλων των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων αλλά από την άλλη φαίνεται να επιβεβαιώνει και φοβίες για μία σειρά έκνομες πράξεις. Οι οποίες έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, έστω και ως σενάρια, στην μετά εποχή από της επιθέσεως στους διδύμους πύργους της Ν. Υόρκης.
Τα ερωτήματα περί την υπόθεση, που μέλλεται να απαντηθούν από τις αρμόδιες Βρετανικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, πολλά. Και ακόμη περισσότερα εκείνα που έχουν να κάνουν με τις συσκευές ελέγχου που διαθέτουν στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά λιμάνια ανά τον κόσμο. Συμπέρασμα; Νέος κύκλος συζητήσεων και αντιπαραθέσεων προσεχώς, ακόμη και νομικής υφής, αλλά και μία επιπρόσθετη ώθηση για εξελίξεις στην τεχνολογία διακρίβωσης και αποτύπωσης των περιεχόμενων των εμπορευματοκιβωτίων από συσκευές με μελλοντικούς αγοραστές τα λιμάνια ανά τον κόσμο.

Προσάραξη σκάφους στην περιοχή ΑΚΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ Ρίου Πατρών 16/08/2014 www.e-nautilia.gr


prosaraksiΕνημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρίου για περιστατικό προσάραξης του Θ/Γ σκάφους “MARQUIS” σημαίας Λουξεμβούργου, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ” Ρίου Πατρών.
Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του σκάφους ότι και οι τρεις (03) αλλοδαποί επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Το “MARQUIS” αποκολλήθηκε με τη συνδρομή της λάντζας “ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Τ.Π. 341 και προσέδεσε προσωρινά στο λιμένα Δρεπάνου.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι να προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Savannah επιτυγχάνει υψηλότερη μήνα ποτέ για εμπορευματοκιβωτίων 15 Αυγούστου 2014 | 10:00


Τα Λιμάνια Georgia Αρχή κατέληξε σε υψηλό όλων των εποχών στο εμπόριο εμπορευματοκιβωτίων, τον Ιούλιο, κινούμενα 293.889 είκοσι πόδια ισοδύναμες μονάδες εμπορευματοκιβωτίων, μια αύξηση 19,2 τοις εκατό κατά το προηγούμενο έτος. "Βελτίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των ΗΠΑ λιανοπωλητές, που προστέθηκε πρόσφατα λιμάνι των πελατών, και η μετατόπιση του φορτίου από ΗΠΑ Δύση προς την Ανατολή Ακτή όλα τροφοδοτώντας τις αυξανόμενος όγκος φορτίου στο βαθέων υδάτων λιμάνια της Γεωργίας, "δήλωσε

Ο άνθρωπος πεθαίνει στη Βρετανία ως 35 άνθρωποι βρέθηκαν σε Shipping Container ΜΕ REUTERS ON16 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2014

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Λύσεις αναζητούνται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του βορείου Αιγαίου 15. 08. 2014 - 10:56 www.dealnews.gr

Λύσεις αναζητούνται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του βορείου Αιγαίου
Για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου συζήτησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου (κατάγεται από τη Λέσβο) και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη σύσκεψη: «Αναγνωρίσθηκε η ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζωτικού αυτού προβλήματος, που ταλαιπωρεί το επιβατηγό κοινό, πλήττει τον τουρισμό του νησιού και υπονομεύει την οικονομία του. Επίσης, κρίθηκε ότι είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στη Μυτιλήνη, για το γενικότερο θέμα της θαλάσσιας εξυπηρέτησης των νησιών μας, στην οποία (σύσκεψη) θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι φορείς (Περιφέρεια, Δήμος , Επιμελητήριο, Επιστημονικοί Σύλλογοι κ.α.) και υπήρξε δέσμευση να εξευρεθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση μέχρι τέλους Αυγούστου».

Πέντε πνιγμοί λουόμενων μέσα σε μια ημέρα!!! Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014 epirusgate.blogspot.gr


Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι πνιγμοί λουόμενων στη χώρα μας. Μόνο την Παρασκευή πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ κολυμπούσαν σε διάφορές περιοχές της Ελλάδας.Στην Επανομή Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή «Ποταμός» ένας 39χρονος ανασύρθηκε το μεσημέρι χωρίς τις αισθήσεις του.O διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Από τη Λιμενική Αρχή Μηχανιώνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.Επίσης στη θαλάσσια περιοχή «Ψακούδια» Χαλκιδικής ένας 82χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Νεκρός ανασύρθηκε το μεσημέρι και ένας 77χρονος από τη

θαλάσσια περιοχή παραλίας Βάρκιζας, ενώ ίδια τύχη είχε και ένας 67χρονος στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αναβύσσου.Τέλος χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, το πρωί της Παρασκευής από τη θαλάσσια περιοχή Έλλη Ρόδου, ένας 86χρονος ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διάσωση 65 λάθρομεταναστών Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014 costagarda.blogspot.gr


Εξήντα πέντε παράτυποι μετανάστες  διασώθηκαν τις  πρώτες  πρωινές ώρες της Πέμπτης από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή σε Σάμο και Αγαθονήσι.

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή του  ακρωτηρίου Πράσσο της Σάμου εντοπίστηκαν 31 άτομα, τα οποία στη θέα του Λιμενικού έσκισαν τη φουσκωτή λέμβο στην οποία επέβαιναν. Διεσώθησαν όλοι και μεταφέρθηκαν  στο Βαθύ.

Αντίστοιχα, 2,5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Αγαθονησίου διεσώθησαν ακόμα 34 άνθρωποι. Αλλοι εξ αυτών  βρίσκονταν σε φουσκωτό, που είχε ήδη σκιστεί και έβαζε νερά, ενώ άλλοι είχαν πέσει στη θάλασσα. Η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, καθώς μεταφέρθηκαν σώοι στον λιμενικό σταθμό του Αγαθονησίου.

Πληρότητα 100% στα δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου: costagarda.blogspot.gr


Κορυφώνεται η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, σήμερα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για πολλούς προορισμούς αγγίζει και το 100%.

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Το Costa Concordia δημιουργεί ελπίδες: Χιλιάδες εργάτες στο λιμάνι της Γένοβας περιμένουν δουλειά 15.07.2014 15:43 www.iefimerida.gr

Το Costa Concordia δημιουργεί ελπίδες: Χιλιάδες εργάτες στο λιμάνι της Γένοβας π
Χιλιάδες εργάτες βρίσκονται ήδη στο λιμάνι της Γένοβας, όπου περιμένουν την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, με την ελπίδα να μπορέσουν να μπορέσουν να εργασθούν στη διαδικασία διάλυσης του πλοίου.

Νησί Έθνος Παραγγελίες σκάφους Καραντίνα Πάνω Έμπολα Επιδημία ΜΕ MIKE SCHULER ON15 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΤΟΥ 2014


Φωτογραφία (γ) Shutterstock / Iablonskyi MykolaΑποφασισμένος να κρατήσει την εξάπλωση του ιού Έμπολα μακριά από τις ακτές του, το μικρό νησιωτικό έθνος του Πράσινου Ακρωτηρίου που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αφρικής είναι η λήψη προληπτικών μέτρων για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου, συμπεριλαμβανομένων, όπως αναφέρεται σε καραντίνα σκάφη που προέρχονται από τις πληγείσες χώρες μέχρι η μέγιστη περίοδος επώασης της νόσου έχει λήξει.

Γερανός κατάρρευση σε Κεμπέκ αφήνει οδηγός τραυματίες www.longshoreshippingnews.com


Εικόνα: TSBΤο Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών του Καναδά (TSB) ερευνά ένα περιστατικό αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει την αποτυχία του γερανού επί του φορτηγού πλοίου Seapace ενώ στο λιμάνι της Bécancour, Κεμπέκ.

Σύμφωνα με το TSB, ένας από τους γερανούς επί του σκάφους απέτυχε και έπεσε μέσα στο κύτος φορτίου. Ο χειριστής του γερανού που υπέστη ένα σπασμένο αστράγαλο, ως αποτέλεσμα του περιστατικού.









«Ρεκόρ» πνιγμών σε παραλίες 16 Αυγούστου 2014 09:37 www.theseanation.gr


pnigmosΡεκόρ πνιγμών μάλλον θα αναδείξει η φετινή περίοδος καθώς σε καθημερινή πλέον βάση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία για πνιγμούς σε παραλίες ως επί το πλείστον ανθρώπων μεγάλης ηλικίας.

Μεσούσης της θερινής περιόδου και το θέμα της ύπαρξης ναυαγοσωστών σε παραλίες πολυσύχναστες και μη , κατά κύριο λόγο μη οργανωμένες καθώς εκεί υπάρχει υποχρεωτικά ναυαγοσώστης, δεν έχει λήξει καθώς υπάρχει διελκυστίνδα περί των ευθυνών για το οικονομικό σκέλος κάλυψης των θέσεων εργασίας.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δύο υπερπολυτελείς θαλαμηγοί στο Φισκάρδο [pics] Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/08/2014 www.e-nautilia.gr

politelis_thalamigos
Πρόκειται για την «PELORUS» της οποίας το μήκος φθάνει τα 115 μέτρα και τη μικρότερη, αλλά εξίσου χλιδάτη «SHERAKAN».
H πρώτη παλαιότερα ανήκε στον βαθύπλουτο επιχειρηματία Αμπράμοβιτς ενώ τώρα τυχερός ιδιοκτήτης του είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας στο χώρο του θεάματος και παραγωγής ταινιών και μουσικής David Geffen !

Ινδικά λιμάνια: Αναδιαμορφώνονται οι χρεώσεις Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 10:34 www.theseanation.gr


limenergates-09Σε αναδιαμόρφωση των τιμολογιακών τους πολιτικών προχωρούν τα Ινδικά λιμάνια σε μία προσπάθεια να καταστούν ελκυστικότερα αλλά και να εμφανιστούν «κοντύτερα» στις απαιτήσεις των χρηστών των εγκαταστάσεών τους.

Αιτία της αναδιαμόρφωσης η αύξηση του ενδο-ασιατικού μεταφορικού έργου αλλά και η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών στις οποίες η Ινδία στοχεύει να διαδραματίσει ρόλο με το εξαγωγικό της εμπόριο.
Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές η ανάπτυξη συμμαχιών στον τομέα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων είναι μοιραίο επόμενο για τα μεγάλα λιμάνια σε Ασία και Ευρώπη να προχωρήσουν σε αναθεώρηση των τιμολογιακών τους πολιτικών προκειμένου να διατηρήσουν ένα σημαντικό αριθμό κατάπλων προκειμένου να καλύψουν τα κόστη εκσυγχρονισμού. Που επιβλήθηκαν εξ αιτίας των επιταγών του διεθνούς εμπορίου αλλά και λόγω των στρατηγικών συμμαχιών στα εμπορευματοκιβώτια που τώρα αλλάζει ριζικά το τοπίο ως προς την πολιτική που θα ακολουθηθεί προσεχώς.

TOP 10 SHIPS IN STORM INCREDIBLE VIDEO


                        ΕΔΩ

Boxships: Εν τη ενώσει η… ασφάλεια Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 20:56 www.theseanation.gr


Όσο ο γιγαντισμός των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζει, τόσο θα μεγαλώνουν και τα προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

fallen-containers-on-container-shipΜετά τους νηογνώμονες και εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να απαντήσουν σε μία δέσμη προκλήσεων και προβλημάτων που φαίνεται, κάτω από την ίδια λογική ότι έχουν καταφέρει να «φέρουν σε λογαριασμό» τα δεξαμενόπλοια αλλά και τα ξηρού φορτίου.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες στη δέσμη των θεμάτων προς αντιμετώπιση συμπεριλαμβάνονται οι «αστοχίες» σε προγράμματα φορτοεκφόρτωσης οι οποίες σε συνδυασμό με «κρυφά υπέρβαρα εμπορευματοκιβώτια» μπορεί να απειλήσουν την ευστάθεια των πλοίων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Χαμένοι χρόνοι αλλά και ατυχήματα που έχουν συμβεί και έχουν καταγραφεί βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εταιριών με σκοπό την αποφυγή επανάληψής τους στο μέλλον.
Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο αρμοδίων επιτροπών νηογνωμόνων αλλά και ΙΜΟ το θέμα των «αστοχιών» σε κατασκευές, συμπεριφορές σκελετών, αλλά και εξοπλισμών έχουν τεθεί προς εξέταση υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει «ανοικτή πρόσβαση» στα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από προηγούμενα συμβάντα.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΚΕΠΕ: Να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις (09/08/2014 21:37 www.4news.gr)


Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 ή στα 55 έτη προτείνει η μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα η μελέτη προτείνει να μην υπάρχουν συνταξιούχοι 50 και 55 ετών και να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 60 ετών επειδή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι ασφαλισμένοι άνδρες στο Δημόσιο βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 ετη, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών που συνταξιοδοτούνται στα 50 έως και 55 έτη.

Τέλη Αυγούστου ενεργοποιείται ο «Λιμενικός Καλλικράτης (Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 17:14 www.theseanation.gr)


eboriko limani kavalasΣτα τέλη Αυγούστου αναμένεται να τεθεί και επισήμως σε εφαρμογή ο «Λιμενικός Καλλικράτης», όπως προβλέπεται στο υπ' αριθμόν 81 προεδρικό διάταγμα «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών» που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Α', αρ. φύλλου 125, 29.5.2014).

Στο ΠΔ σημειωνόταν ότι «η ισχύς του παρόντος διατάγματος

ΟΛΠ-ΟΛΘ : Στον φθινοπωρινό ορίζοντα οι δεσμευτικές (Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 19:48 www.theseanation.gr)


OLP-6565Συγκλίνουσες τείνουν οι εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και των παραγωγικών τάξεων ότι εντός των πρώτων μηνών του φθινοπώρου θα προσδιοριστεί η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για τους ευρισκόμενους στο πρώτο στάδιο διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ που έχει δρομολογήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Το «κλειδί» πάντως της δεύτερης φάσης και των δύο διαγωνισμών το «κρατά» η νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ η οποία πλέον συγκεντρώνει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς αναμένεται το «στίγμα της». Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις αν δεν υπάρξει αιφνίδια ανατροπή του πολιτικού σκηνικού τα περιθώρια της κυβέρνησης στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων στενεύουν για μία σειρά λόγους που έχουν αναλυθεί διεξοδικά το περασμένο διάστημα ελεώ της σύγκρουσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για τις αποκρατικοποιήσεις και τα μνημόνια.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών Δημοσιεύθηκε από tidis την Παρ, 21/06/2013 - 13:52 www.hcg.gr


Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του επιβατικού κοινού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο, που εξηγεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία. Από σήμερα, Παρασκευή, 21 Ιουνίου, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, θα διανέμει τα σχετικά φυλλάδια σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

«Με το νόμο 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, προχωρήσαμε αποφασιστικά στην επικαιροποίηση και στον εκσυγχρονισμό της Χάρτας Δικαιωμάτων Επιβατών της ακτοπλοΐας, θεμελιώνοντας ακόμα πιο ισχυρά το υπάρχον νομικό πλαίσιο», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης. «Σε κάθε περίπτωση, θα ελέγχουμε αυστηρά την τήρηση του νόμου και την προστασία όλων των επιβατών που ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες».

Οι 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις που περιέχονται στο φυλλάδιο είναι οι ακόλουθες:


Συμφωνία Attica με τους δανειστές Ξένος επενδυτής στον όμιλο Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 07:00 www.naftemporiki.gr


Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»
Το πρώτο αποφασιστικό βήμα, που ανοίγει το δρόμο της αναδιάρθρωσης της ελληνικής ακτοπλοΐας με τη συμμετοχή και διεθνών κεφαλαίων, έγινε χθες με την ολοκλήρωση της συμφωνίας του Ομίλου Attica με τους πιστωτές της για την πλήρη αναχρηματοδότηση των δανείων της.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ, η Attica A.E. Συμμετοχών, μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, ΜΙΓ-7,89% πέτυχε συμφωνία με το σύνολο των δανειστών του ομίλου για την πλήρη και μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.
Στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης, η Attica ήλθε σε συμφωνία και με επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της Fortress Investment Group για επένδυση ύψους 75 εκατ. ευρώ στον όμιλο.

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥ «ΕΜΠΟΛΑ» Παγκόσμια προειδοποίηση του ΠΟΥ για τη δημόσια Υγεία Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 www.rizospastis.gr


ΜΟΝΡΟΒΙΑ.--
«Θεωρείται απαραίτητη μία συντονισμένη διεθνής αντίδραση για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του "Εμπολα" παγκοσμίως», αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την επιδημία, που μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει το θάνατο 961 ατόμων και θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη από την εξάπλωση του ιού.
Ο Οργανισμός σημειώνει ότι η επιδημία του ιού στη Δυτική Αφρική είναι ένα «έκτακτο γεγονός» και ότι όλες οι χώρες όπου έχει εμφανιστεί ο ιός -προς το παρόν είναι οι Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε- πρέπει να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο. Ακόμα, τονίζει ότι είναι «ιδιαίτερα σοβαρές» οι συνέπειες που πιθανώς υπάρξουν από την περαιτέρω παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας, με δεδομένη τη μεταδοτικότητα του ιού, αλλά εξηγεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη ταξιδιωτικών οδηγιών ή εμπορικών περιορισμών.

Κατέσχεσαν 9 εκατ. λαθραία τσιγάρα! LarissaNet.gr | Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, 15:23 www.news123.gr


(φωτο αρχείου) Κοντέινερ με σχεδόν 9 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άντρες. Όπως ανακοινώθηκε, κλιμάκιο του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη του Β' Τελωνείου της πόλης, συνέλαβαν έναν 64χρονο κι έναν 48χρονο, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε προκαθορισμένη συνάντηση, προκειμένου να παραλάβουν τα παραστατικά έγγραφα εμπορευματοκιβωτίου, στο εσωτερικού του οποίου βρέθηκαν 8.990.000 λαθραία τσιγάρα. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ τα τσιγάρα κατασχέθηκαν....

Ουκρανία - Απαγόρευση της Sea Ports στην Κριμαία Παρασκευή 8, Αυγούστου, 2014 | 11:00 www.bunkerportsnews.com


Εκτός από την News Item μας της 10ης Ιουλίου 2014 ανταποκριτές Λέσχη Dias Marine Consulting PC παρείχαν τις ακόλουθες χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με την κατάσταση στην Κριμαίας λιμάνια και κυρίως το λιμάνι του Κερτς:

«Έχουμε ακόμα λάβει πολλές ερωτήσεις από τους πλοιοκτήτες, διαχειριστές και φορείς εκμετάλλευσης σχετικά με τις Κριμαίας λιμάνια - πολλοί από αυτούς θέλουν να ξέρουν τι τα λιμάνια ανήκουν στο συνημμένο έδαφος της Κριμαίας. Για να απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις θα ήθελα να επαναλάβω ότι τα λιμάνια της Κριμαίας είναι: Σεβαστούπολη, Κερτς. Θεοδοσία (ή Feodosia), Yevpatoria και Γιάλτα. Εάν ένα πλοίο καλεί οποιοδήποτε από αυτά τα λιμάνια για τη φόρτωση, την απαλλαγή, καυσίμων ή άλλων πράξεων που θα πρέπει να απέχουν περισσότερο από την κλήση σε ένα ουκρανικό λιμένα, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τις ουκρανικές αρχές. Περισσότερες πληροφορίες στο θέμα αυτό μπορεί να βρεθεί σε προηγούμενες κοινοποιήσεις μας.

Ανεβαίνει η ενδο-ασιατική κίνηση στα εμπορευματοκιβώτια Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 13:44 www.theseanation.gr


Ουδεμία έκπληξη. Τουλάχιστον όσον αφορά στην παρατηρούμενη, και εκτενώς αναλυθείσα, αύξηση της ενδο-ασιατικής κίνησης και του «τοπικού» short sea shipping .

Ανεβαίνει η ενδο-ασιατική κίνηση στα εμπορευματοκιβώτιαΗ οποία φαίνεται πως τελικά είναι «υπεύθυνη για τη συμφωνία, που εμφάνισε χθες η Lloyd's List μεταξύ των Shanghai PanAsia Shipping του Cosco Group, Shanghai Puhai Shipping του China Shipping Group και της Sinotrans Container Lines (Sinolines) της Sinotrans & CSC Holdings. Στόχος είναι η πλήρης κάλυψη των μεταφορών μεταξύ Κίνας-Ιαπωνίας σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι στόλοι των εν λόγω εταιριών χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η οιαδήποτε επέκταση, όπως εικάζουν εκτιμώντας τα πρώτα στοιχεία της είδησης αναλυτές του τομέα. Κίνα, Ιαπωνία και Ινδία , όπως προαναφέρθηκε εμφανίζουν μία αξιοσημείωτη άνοδο κινήσεων στις τοπικές γραμμές που είναι αποτέλεσμα της ανάδυσης των οικονομιών αλλά και της εμφάνισης τοπικών αγορών.

«Θα παρθούν αποφάσεις για τις καθυστερήσεις σε δρομολόγια ορισμένων πλοίων» www.e-nautilia.gr


barbitsiotis_«Καθημερινά ενημερώνομαι και διαβάζω όλα τα παράπονα που αποστέλλουν πολίτες στο υπουργείο. Τα περισσότερα έχουν να κάνουν με καθυστερήσεις πλοίων της ακτοπλοΐας ή συνδιαλλαγής τους με υπηρεσίες του υπουργείου. Αυτό μας βοηθά να είμαστε σε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα, να γινόμαστε πιο ευέλικτοι και να δίνουμε άμεσα λύσεις».
Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ιδρύθηκαν τα «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/08/2014 www.e-nautilia.gr


idatodromia_Την Τετάρτη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ, παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού, του Κεντρικού Λιμενάρχη Κέρκυρας, υπηρεσιακών παραγόντων και των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», υπεγράφη η σύσταση εταιρείας με την μορφή της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, η οποία πρόκειται να αναλάβει ως φορέας διαχείρισης την λειτουργία του υδατοδρόμιου Κέρκυρας.
Στην εταιρεία αυτή με επωνυμία «Υδατοδρομια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» συμμετέχουν ως εταίροι αφενός ο «ΟΛΚΕ Α.Ε.», αφετέρου η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρομια». Θα ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία προς τα αρμόδια υπουργεία για την χορηγία της άδειας λειτουργίας Κέρκυρας – Παξών επ’ ονόματι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΛΚΕ:

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μεγάλη κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου - Ρεκόρ αναμένεται τον 15αύγουστο 07 Αυγ 2014, 12:19 Διαβάστε Περισσότερα στο:www.ekriti.gr


πλοίοΜεγάλη αύξηση στην κίνηση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων που καταπλέουν και αποπλέουν από το λιμάνι του Ηρακλείου παρατηρείται φέτος σε σχέση με την περυσινή καλοκαιρινή σεζόν.
Η σημαντική άνοδος στην κίνηση αντικατοπτρίζεται από την αύξηση των επιβατών στα δρομολόγια που εκτελούν από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου συνολικά 7 πλοία, από τα οποία κάποια έχουν ως προορισμό τον Πειραιά, ενώ κάποια άλλα καταπλέουν σε άλλα λιμάνια της χώρας –μεταξύ άλλων- στα λιμάνια Σαντορίνης, της Ρόδου, της Καρπάθου, της Μυκόνου, καθώς και άλλων νησιών των

AΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ www.onairnews.gr

Σήμερα, (7-8-2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.


Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με τα εξής αποτελέσματα :

Προσήχθησαν συνολικά εξήντα έξι (66) αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Αναλυτικότερα από αυτούς :

«Ωράριο λειτουργίας ασυνόδευτων» ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 Το ωράριο παραλαβής και παράδοσης των ασυνοδεύτων φορτίων στους πελάτες εντός του χώρου Λιμένα καθορίζεται ως εξής: από 06:00 έως 16:00 καθημερινά. Κυριακές και επίσημες αργίες δεν θα γίνεται παραλαβή-παράδοση σε πελάτες αλλά μόνο φορτοεκφόρτωση σε πλοία και αποθήκευση ασυνοδεύτων φορτίων.»

Τα πρόστιμα για την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων



Απασχολείτε παράνομα εργαζόμενο ο οποίος λαμβάνει συγχρόνως και επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ; Αν αυτό διαπιστωθεί από τα ελεγκτικά όργανα (ΣΕΠΕ - Οικονομική Αστυνομία - ΙΚΑ) τα πρόστιμα που θα επιβληθούν είναι τσουχτερά. Και τούτο διότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.4144/2013, αν κατά τη διενέργεια ελέγχου από τους

Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες» Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/08/2014 www.e-nautilia.gr


econoship_2015_sinedrio_nautilia_Το Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες» 2015 (ECONSHIP 2015), με θέμα “Shipping and Ports at Crossroads: Competition, Global Sourcing and Regulatory Challenges” θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Χίου, στις 24-27 Ιουνίου 2015.
Στο ECONSHIP 2015 αναμένεται να συμμετάσχουν 200 και πλέον ερευνητές και ειδικοί αναλυτές από όλο τον κόσμο με ενδιαφέρον στη Ναυτιλία. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να παρουσιάσουν επιστημονικές μελέτες και να πάρουν μέρος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις συζητήσεις για τα διδάγματα του παρελθόντος και τις προοπτικές του μέλλοντος.

Εμπορευματοκιβώτια : «Μπούκωσαν» τα λιμάνια στη Β. Ευρώπη (;) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ШАБЛОНЫ YOOTHEME ШАБЛОНЫ НЕДВИЖИМОСТИ JOOMLA Λεπτομέρειες Κατηγορία: ΑΛΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 21:58 www.theseanation.gr


Η διαρκής αύξηση της κίνησης στα λιμάνι της βόρειας Ευρώπης, που εξακολουθεί επίζηλη για εκείνα της νότιας, έφερε και τα προβλήματά της.

Antwerp-portΣύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα λιμάνια του Ρότερνταμ , Αμβούργου και Αντβέρπ αντιμετωπίζουν προβλήματα που αντικατοπτρίζουν στα πεδία εξυπηρέτησης καθώς η κίνηση των πλοίων έχει αυξηθεί όχι όμως η υλικοτεχνική υποδομή αλλά και το έμψυχο δυναμικό που απαιτείται με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις. Το «φαινόμενο» εμφανίστηκε σταδιακά από τον Μάιο και δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι θεαματικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων, που δραστηριοποιούνται στις short sea μεταφορές. Μάλιστα το όλο θέμα αποτελεί αιτία προβληματισμού ως προς τις χρεώσεις καθώς διαφαίνεται η τάση αλλαγής τους για την εξισορρόπηση του «χαμένου χρόνου».

«Ψάρευε» πελάτες στο λιμάνι των Χανίων Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014, 08:56 www.zougla.gr


Για άγρα πελατών συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης ένας άνδρας 36 ετών στον ενετικό λιμένα Χανίων από τα στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής.

«Ψάρευε» πελάτες στο λιμάνι των Χανίων Συγκεκριμένα, o 36χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε να παροτρύνει και να παρενοχλεί διερχόμενους προκειμένου να δεχθούν υπηρεσίες εστίασης στο κατάστημα όπου εργάζεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ συνελήφθη και ο 42χρονος νόμιμος εκπρόσωπος του καταστήματος.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Φορτοεκφορτωτές στο Esperance Λιμάνι για να περπατήσει από τη δουλειά για τρεις ημέρες www.abc.net.au

Η Ναυτική Ένωση της Αυστραλίας επιβεβαίωσε τα μέλη της δεν προγραμματίσουν στην απεργία για τρεις ημέρες σε Esperance Port επόμενη εβδομάδα.

Περίπου το 80 φορτοεκφορτωτές θα περπατήσει από τη δουλειά σε τρεις συνεχόμενες διακοπές 24-ωρη προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τετάρτη.

Η ένωση έχει κλειδωθεί στις διαπραγματεύσεις με Esperance τους θαλάσσιους λιμένες και Land (EPSL) για τους τελευταίους εννέα μήνες, ασκώντας πιέσεις για αύξηση των μισθών 4 τοις εκατό για τα μέλη του.

Είναι, επίσης, ζητώντας για μια αξίωση προστασίας του εισοδήματος το 2 τοις εκατό.

Διοργανωτής της Ένωσης Jeff Cassar είπε ότι τόσο η ένωση και το διοικητικό συμβούλιο EPSL είχε έρθει σε μια συμφωνία των μισθών, αλλά το διοικητικό συμβούλιο είχε υποχώρησαν κατά την ενδεκάτη ώρα.

«Το λιμάνι συναντήθηκε μαζί μας νωρίτερα αυτό το μήνα και να τεθεί σε μας μια πρόταση, η οποία ήταν ουσιαστικά ένας συμβιβασμός», είπε.


«Έπεσε κατευθείαν στο μεταξύ η τελική προσφορά μας και την τελική προσφορά τους.

«Προς το συμφέρον στην αποφυγή μιας διαφοράς, η συμμετοχή είναι αποδεκτή και είχαμε μια συμφωνία επί της αρχής.

Οι Esperance Port φορτοεκφορτωτές που να χτυπήσει."Την Τρίτη, συναντηθήκαμε με το λιμάνι και πάλι και μας ενημέρωσε ότι η πρόταση που είχε βάλει στο τραπέζι κατάφερε να πάρει έγκριση."

Ο κ. casser είπε ότι υπάρχουν υπόνοιες υπουργός Μεταφορών Dean Nalder είχε παρέμβει στη διαδικασία, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της συμφωνίας, μια κατηγορία κ. Nalder έχει αρνηθεί.

"Δεν έχω εμπλακεί σε οποιαδήποτε συμφωνία αποκλεισμού των μισθών σε όλα», είπε.

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου 5 Αυγούστου 2014 12:15 μμ | Μαρία Χονδρογιάννη :www.dimokratiki.gr


Στοιχεία για την κίνηση και στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου θα συγκεντρώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ΠΡΟΤΟΥΡ.
Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου χθες, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης.
Λιμάνι 2«Στο άμεσο μέλλον θα καταγράφουμε την κίνηση και στο εμπορικό λιμάνι. Θα συγκεντρώνουμε στοιχεία που θα σχετίζονται με την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Τα δεδομένα θα παραδίδονται σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Έτσι θα έχουν δεδομένα και για τις υποδομές που θα πρέπει να δημιουργηθούν στη Ρόδο», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Ο κ. Παλογιαννίδης αναφέρθηκε και στο πρώτο
μηνιαίο δελτίο κίνησης κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα Ρόδου που συντάχθηκε με ευθύνη του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Τι ισχύει για τις αμοιβές όσων εργαστούν στην αργία της 15ης Αυγούστου Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014, 21:10 www.zougla.gr


Τον τρόπο που θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην αργία της 15ης Αυγούστου αναλύει το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζόμενων και Ανέργων της ΓΣΕΕ.

Όπως τονίζεται:

Τι ισχύει για τις αμοιβές όσων εργαστούν στην αργία της 15ης ΑυγούστουΗ 15η Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που φέτος συμπίπτει ημέρα Παρασκευή, ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες του έτους κατά τις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

1) Για μισθωτούς που δεν θα εργαστούν τη μέρα αυτή ισχύουν τα εξής:

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Περιμέναμε Ρώσους με Κύπριους και μας προέκυψαν Αμερικανοί, μόνο μια προσφορά για την διαχείριση στο Παλιό Λιμάνι από απόδημο Κύπριο Ημερομηνία : 05/08/2014 lemesos-blog.com


Περιμέναμε Ρώσους με Κύπριους και μας προέκυψαν Αμερικανοί, μόνο μια προσφορά για την διαχείριση στο Παλιό Λιμάνι από απόδημο ΚύπριοΕκεί που οι πληροφορίες μας μιλούσαν για ζωηρό ενδιαφέρον από τουλάχιστον δυο Κυπριακούς ομίλους συνεπικουρούμενους από Ρώσους επενδυτές για την διαχείριση του έργου στο Παλιό Λιμάνι χθες με δηλώσεις του στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο πρόεδρος της ΑΛΚ αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί μόνο μια πρόταση κι΄αυτή από Αμερικανικό Όμιλο που ανήκει σε Κύπριο απόδημο.
Ως εκ τούτου κι΄από την στιγμή που έχει λήξει η διορία για υποβολή προσφορών για την διαχείριση του έργου η ΑΛΚ θα προχωρήσει αμέσως σε αξιολόγηση της προσφοράς του Αμερικανικού Ομίλου κι΄από την στιγμή που δεν διαπιστωθούν προβλήματα ή παραβλέψεις σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης η προσφορά θα  κατακυρωθεί πριν το τέλος Αυγούστου
Σύμφωνα με την προκήρυξη της προσφοράς για την διαχείριση του έργου η οποία έγινε από την ΑΛΚ πριν από δυο περίπου μήνες, ο διαχειριστής θα υπογράψει συμβόλαιο για ελάχιστο χρονικό διάστημα δέκα χρόνων και με ελάχιστο ποσό ανα έτος τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά του απόδημου Κύπριου βρίσκεται πολύ κοντά στο ποσό αυτό.

Επιστροφή Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 09:57 Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 Δεμένο στο λιμάνι το «European Express»www.enet.gr

Αντιμέτωποι με πολύωρη καθυστέρηση και ταλαιπωρία βρίσκονται εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου που επρόκειτο να αποπλεύσει στις 10 χθες το βράδυ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Λήμνο, Χίο, Μυτιλήνη και Βαθύ Σάμου αλλά παραμένει δεμένο στο λιμάνι, λόγω προβλήματος ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα.


Περίπου 1.000 άτομα έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για να ταξιδέψουν με το "European Express". Όσοι ταξιδεύουν από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης εισήλθαν κανονικά στο πλοίο, όπου φιλοξενούνται ενώ δικογραφία για το περιστατικό σχηματίστηκε από τις λιμενικές αρχές της πόλης.


Kατάργηση Eιδικού Bιβλίου Καταχώρισης Νεοπραοσλαμβανόμενου Προσωπικού ΙΚΑ ergatika.gr



Ισχύει από 01-06-2014 η κατάργηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (γνωστό ως πορτοκαλί βιβλίο ΙΚΑ).

Υποχρεωτικά όμως φυλάσσεται για 10 έτη (για οποιαδήποτε παράβαση διαπιστωθεί για ενέργεια πριν τις 01-06-2014 θα καταλογίζονται κυρώσεις).

Το πρόστιμο ανασφάλιστου 10.500 € καταλογίζεται πλέον και από την ΕΥΠΕΑ (μέχρι τώρα καταλογιζόταν μόνο από το ΣΕΠΕ)

Νομοθετική Διάταξη: άρθρο 20 Ν. 4255/2014  (τροπολογία 1357/75 04,04,2014)
Κείμενο του νόμου:
Άρθρο 20

ΚΠΑ Δήλωση σχετικά Εργασίας διαπραγματεύσεις μεταξύ της ILWU και Pacific Northwest Grain Χειριστές www.longshoreshippingnews.com


Η Ομοσπονδιακή Μεσολάβησης και συνδιαλλαγής Υπηρεσία εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σήμερα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις εργασίας μεταξύ του Διεθνούς Longshore και Αποθήκη Ένωση (ILWU) και Pacific Northwest χειριστές των σιτηρών:

Govt που να επιτρέπει τομέα CNG για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου 600m Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014 | 10:00 www.bunkerportsnews.com


Σε μια σημαντική θετική εξέλιξη, η κυβέρνηση είναι όλα για να καταστεί δυνατή η RS400 δισ. CNG τομέα για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου 600mmcfd σε φάσεις με ιδιωτική συμφωνία, εκτός από την κατανομή της χωρητικότητας του αγωγού 200mmcfd για τον τομέα σε πρώτη φάση και 400mmcfd στη δεύτερη φάση. "Θα να καταθέσει την περίληψη στην επόμενη συνεδρίαση ECC που είναι πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου ζητήσει έγκριση για τη χωρητικότητα του αγωγού εκ νέου αεριοποίησης Υ.Φ.Α. που πρόκειται να εισαχθούν από τον τομέα CNG, "ένας ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Πετρελαίου και Φυσικού για τη μεταφορά Πόροι είπε η News.

Διώρυγα Παναμά Αρχή, να υπογράψει την επέκταση της κοινοπραξίας νέα συμφωνία Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014 10:10 www.bunkerportsnews.com)


Η Διώρυγα Παναμά Αρχή (ΑΚΕ) και η πολυεθνική consortiumbuilding την επέκταση της διώρυγας του Παναμά έχουν καταλήξει σε συμφωνία που επιτρέπει έργο theongoing να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωσή της, τα μέρη είπε σε μια δήλωση.

Συγχαρητήρια επιστολή στους ναυτικούς του Δ/Ξ “ΦΟΥΡΝΟΙ”( Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/08/2014 www.e-nautilia.gr)

fournoi_tanker_
Τα συγχαρητήρια του εξέφρασε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Aθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ με επιστολή του προς τον Πλοίαρχο Χατζηλάμπρου Θεόδωρο, τους Αξιωματικούς και το πλήρωμα του υπό την πλοιαρχία του Δ/Ξ “ΦΟΥΡΝΟΙ” Ν.Πειραιά 12008, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που έλαβε χώρα την 08-07-14 , σε Α/Κ σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Καραϊβικής.
Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην επιστολή του τονίζει ότι «η ενέργειά σας αυτή αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης, αποδεικνύει εμπράκτως την προσήλωσή σας στις μακροχρόνιες παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης, τιμά τους Έλληνες ναυτικούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».