Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια της Βρετανίας 10/1/2015


• Μετά την επίθεση στο Παρίσι
limani kalaisΣύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης την Πέμπτη, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, περιλαμβανομένων των λιμανιών και των σημείων ελέγχου που λειτουργούν σε γαλλικό έδαφος, ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.



Η υπουργός Εσωτερικών Theresa May δήλωσε ότι η επιπλέον ασφάλεια δεν βασίστηκε σε συγκεκριμένες πληροφορίες και ότι το επίπεδο συναγερμού λόγω απειλής της χώρας, είναι ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδό του και δεν είχε αλλάξει.

«Μετά τις επιθέσεις πήραμε προληπτικά μέτρα, αυξάνοντας την ασφάλεια στα σύνορα Γαλλίας - Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η κα. May. «Αξιωματικοί της συνοριακής δύναμης, της αστυνομίας και άλλων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εντείνει τους ελέγχους στους επιβάτες, σε οχήματα, καθώς και σε εμπορεύματα που προέρχονται από τη Γαλλία και άλλα μέρη της Ευρώπης».



Η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε ως παραδείγματα την αυξημένη ασφάλεια στα βρετανικά σημεία ελέγχου στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί και στο τερματικό σταθμό του Eurostar στο Παρίσι, λέγοντας ότι η Βρετανία έχει στείλει στη Γαλλία αστυνομικούς εμπειρογνώμονες για την τρομοκρατία.

Νωρίτερα, συναντήθηκε η Βρετανική επιτροπή έκτακτης ανάγκης Cobra με θέμα την επίθεση στο Παρίσι στην οποία 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Το επίπεδο απειλής της Βρετανίας δείχνει ότι μια επίθεση στη χώρα θεωρείται πολύ πιθανή. Ο Κάμερον δήλωσε ότι οι μαχητές που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας .

Η κα. May προήδρευσε της συνάντησης και ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών και τους συμβούλους εθνικής ασφαλείας και δήλωσε ότι αστυνομικοί εμπειρογνώμονες μπορούν να μιλήσουν με τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης που ανησυχούν για την ασφάλειά τους .

maritime-executive.com

πηγή:http://portnet.gr/