Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Υεμένη Κλείνει Λιμάνια ανάμεσα σε αεροπορικές επιδρομές


Αποτέλεσμα εικόνας για MandebΥεμένη κλείσει όλα τα μεγάλα λιμάνια την Πέμπτη εν μέσω απεργιών βόμβα που ξεκίνησε από την Σαουδική Αραβία, το Reuters αναφέρει.

Τοπικές πηγές στην Υεμένη επιβεβαίωσε το κλείσιμο, σύμφωνα με το Al Arabiya News.

Οι εν λόγω λιμένες συμπεριλάβει Άντεν, Αλ Mukalla, Αλ Mokha και Al Hudaydah. Δεν έχει ενημερωθεί πότε θα πρέπει να αναμένεται οι λιμένες να ανοίξει.

Σαουδική Αραβία βομβάρδισαν θέσεις του Houthi πολιτοφυλακές, μια δύναμη ανταρτών που πιστεύεται ότι υποστηρίζεται από το Ιράν την Πέμπτη το πρωί. Οι πολιτοφυλακές Houthi είχε ήδη ανατρέψει τον Πρόεδρο Abed Ράμπο Μανσούρ Χάντι και εργάζονται για να τον εκδιώξουν.

 Η κίνηση από την Σαουδική Αραβία, ένας από τους σημαντικότερους εξαγωγείς πετρελαίου, θεωρείται ως τρόπος για την καταπολέμηση της εξάπλωσης την επιρροή του Ιράν στην περιοχή.



Εντατικοποίηση ένοπλες συγκρούσεις και την πολιτική αστάθεια στην Υεμένη έχουν εκφράσει ανησυχίες του κόσμου της θάλασσας, φοβούμενοι ότι η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο των ναυτιλιακών δρομολογίων στον Κόλπο του Άντεν, ιδίως στο Μπαμπ ελ-Mandeb πέρασμα.

Περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια μεταφέρονται μέσα από το πέρασμα Μπαμπ ελ-Mandeb σε καθημερινή βάση.

Ένα πιθανό κλείσιμο της διόδου θα επιφέρει καθυστερήσεις και μεγάλες αύξηση του κόστους.

"Αν μια κλιμακούμενη σύγκρουση αποτέλεσμα το κλείσιμο των Μπαμπ ελ-Mandeb Στενά, δεξαμενόπλοια από τον Περσικό Κόλπο θα είναι σε θέση να φθάσουν στην Διώρυγα του Σουέζ και την SUMED Pipeline, τα εκτροπή γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής, ένα ταξίδι από τουλάχιστον 40 ημέρες, " Reuters πράξεις ναυτιλία αναλυτής Νατάσα Boyden με MLV & Co , όπως λέει.

Τέσσερις αιγυπτιακή πολεμικά σκάφη αναγκάστηκαν ιρανική υποχώρηση από Bab Al-Μαντάμπ στενό κοντά στο λιμάνι του Άντεν, την Πέμπτη, όπως ενημερώθηκε από Arab News.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ήταν το συντονισμό των στρατιωτικών προσπαθειών με τη Σαουδική Αραβία και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κατάστασης.

World Maritime Νέα Προσωπικό

ΕΔΩ