Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΑΛΚ: Δέσμευση για χρονοδιάγραμμα, αλλιώς μέτρα


Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση του νέου οργανογράμματος της Αρχής Λιμένων, του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης, καθώς και του καθεστώτος μετάταξης των υπαλλήλων που θα παραμείνουν στην Αρχή μετά την αποκρατικοποίηση, ζητούν από τον Υπουργό Μεταφορών οι συντεχνίες, προκειμένου να άρουν τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγείλει για τις 27 και 28 Αυγούστου.

Σήμερα οι συντεχνίες είχαν συνάντηση τεχνικής φύσεως με την υποεπιτροπή που εξετάζει το σχέδιο εθελουσίας αφυπηρέτησης που θα εφαρμοστεί ενόψει της αποκρατικοποίησης της ΑΛΚ, παρουσία της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της Αρχής.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους, οισυνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν διευκρινίσεις και συμφωνήθηκε, σε συνεννόηση και με τον Υπουργό Μεταφορών, να διευθετηθεί συνάντηση μαζί του εντός της επόμενης βδομάδας.


«Πρέπει να συναντηθούμε με τον Υπουργό Μεταφορών εντός της ερχόμενης εβδομάδας στην οποία συνάντηση ο Υπουργός να μας δώσει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μας παρουσιάσει την πρόταση του Υπουργείου και της Αρχής Λιμένων σε σχέση με τα τρία σενάρια που πρέπει να μελετήσει το προσωπικό και οι συντεχνίες», είπε ο κ. Διομήδους, εξηγώντας ότι το πρώτο σενάριο είναι το νέο οργανόγραμμα της Αρχής Λιμένων και πόσο προσωπικό θα χρειαστεί, το δεύτερο αφορά το καθεστώς μετάταξης που θα ισχύσει για προσωπικό που θα θελήσει να πάει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το τρίτο το σχέδιο αποζημιώσεων για όσους θα επιλέξουν εθελούσια πρόωρη αφυπηρέτηση.

Στη συνάντηση «θα πρέπει να συμφωνήσουμε ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για να μας παρουσιάσει επίσημες λεπτομέρειες για τις τρεις αυτές επιλογές», είπε ο ΓΓ της ΔΕΟΚ, συμπληρώνοντας πως όταν ο Υπουργός φέρει τελικές επίσημες προτάσεις τότε θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στα τρία αυτά κεφάλαια.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί από πλευράς ΔΕΟΚ, ΣΥΑΛΚ και ΣΥΠΑΛΚ για τις 27 και 28 Αυγούστου, ο κ. Διομήδους είπε ότι είναι σε ισχύ μέχρι νεοτέρας.

«Εφόσον γίνει η συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας κι εφόσον έχουμε από τον Υπουργό συμφωνία για χρονοδιάγραμμα τότε θα πάμε στο προσωπικό να εισηγηθούμε να αναμένουμε ακόμα λίγες εβδομάδες και μετά να ενεργοποιήσουμε μέτρα» ανέφερε και κατέληξε: «Δέσμευση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και για τις τρεις παραμέτρους, αλλιώς μέτρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/259439/alk-desmefsi-gia-xronodiagramma-allios-metra#sthash.rQ7rSCOq.dpuf