Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τα υδροπλάνα ψάχνουν τα “λιμάνια” τους 6-2-2015


Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στον λιμένα του νησιού μας, ανοίγοντας τον δρόμο των πολλαπλών ωφελημάτων που θα έχει η υλοποίησή του στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό.
Η Hellenic Seaplanes που λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης (χωρίς την επιβάρυνση, με οποιοδήποτε κόστος, του Φορέα Διαχείρισης Λιμένα) για το Υδατοδρόμιο της Ζακύνθου έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό για να ξεκινήσει η έλευσή των υδροπλάνων από τον προσεχή Μάϊο.

Συνέδριο για τα τουριστικά λιμάνια και τις μαρίνες 6/2/2015


Το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων τού ΕΜΠ διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για Τουριστικούς Λιμένες και τις Μαρίνες.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12 - 14 Οκτωβρίου 2015.
Στη διοργάνωση του Συνεδρίου συνεργάζονται το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Μαρινών Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων
Αντικείμενό του είναι η παρουσίαση των συγχρόνων δεδομένων που σχετίζονται με τις μαρίνες και τις λοιπές λιμενικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, το σχεδιασμό, την προστασία, τη μελέτη, την κατασκευή και τη διαχείριση, καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντός τους.

Προβλήματα στα λιμάνια: Δεν φεύγουν τα πλοία για Κυκλάδες 6/2/2015


Προβλήματα στα λιμάνια: Δεν φεύγουν τα πλοία για ΚυκλάδεςΜε προβλήματα γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν γίνονται επίσης τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από τον Πειραιά για τη Σαλαμίνα.