Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ευοίωνοι οι ορίζοντες για την Αμβέρσα


amversa 2Σχεδόν 10% έχουν ανεβάσει το λιμάνι της Αμβέρσας σε κίνηση το α' τέταρτο του 2015 οι συμμαχίες στο πλαίσιο κάλυψης των γραμμών Ασίας Ευρώπης, Ευρώπης-ΗΠΑ. Τα λιμάνια της β. Ευρώπης παρουσιάζουν αύξηση, η οποία θα καταστεί αξιοπρόσεκτη μέσα στο τρέχον έτος καθώς τα λιμάνια που έχουν πρόσωπο στη Μεσόγειο προς ώρας δεν έχουν κατορθώσει να υπερσκελίσουν τη κίνηση των λιμανιών της β. Ευρώπης παρά το γεγονός ότι αυτά βρίσκονται εγγύτερα στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης.


Έκπτωση αποθηκευτικών χρεώσεων των εμπορευμάτων στο λιμάνι ζήτησε το ΕΒΕΠ


evep 0978Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με επείγουσα επιστολή του Προέδρου, κ. Β. Κορκίδη, στον αναπλ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Θ. Δρίτσα, καθώς επίσης και με σχετικές επιστολές στον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της Ο.Λ.Π. Α.Ε,. κ. Ι. Κούβαρη, στον Εμπορικό Διευθυντή του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Σ.Ε.Π. Α.Ε., κ. Τ. Βαμβακίδη και στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, κ. Ι. Χατζηαντωνίου, ζήτησε την απαλλαγή ή την έκπτωση των χρεώσεων αποθήκευσης των εμπορευμάτων, στο λιμάνι, λόγω της παρατεταμένης αργίας των τραπεζών, όπως άλλωστε προβλέπεται σε καταστάσεις ανωτέρας βίας - "force majeure". Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., στο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. της 16/7, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα, προ ημερήσιας διάταξης και η πρότασή του είχε θετική αποδοχή από τον Πρόεδρο και τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. Ωστόσο, σύμφωνα με τη κανονιστική διάταξη του Ο.Λ.Π., λόγω απουσίας 2 τακτικών μελών, συμφωνήθηκε, τόσο η απόφαση, όσο και ο καθορισμός του ποσοστού έκπτωσης, να ληφθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδος.

Παραιτήθηκε ο Δρίτσας από «Το Λιμάνι της Αγωνίας»


Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» υπέβαλε ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Δαβάκη.

Εξήγησε ότι «αποδείχθηκε ανέφικτος ο συνδυασμός των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με του δημοτικού συμβούλου και ως εκ τούτου, παρά την αγάπη και το ενδιαφέρον του προς την τοπική αυτοδιοίκηση και την πόλη του Πειραιά είναι αναγκασμένος να παραιτηθεί».

Σε σχετική ανακοίνωση «Το Λιμάνι της Αγωνίας» διευκρινίζει ότι «ο Θ. Δρίτσας παραμένει ενεργό μέλος της παράταξής μας με την ιδιαίτερη συμβολή που είχε και έχει σε αυτή, ένας Πειραιώτης που μέσα από τις ποικίλες ιδιότητές του επιδεικνύει πάντοτε αληθινό ενδιαφέρον για την πόλη και τους κατοίκους της.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Maersk Έτοιμος να πάει μετά από δύο μεγαλύτερα Ελληνικά Λιμάνια

SMT Επικύρωση του έργου Υποστηρίζεται από ΕΕ

Εθνική Ομοσπονδία Λιμένων (Federation National des Ports et Docks) του CGT-γράμμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους λιμενεργάτες και τον ελληνικό λαό για τις πρόσφατες εξελίξεις και το δημοψήφισμα 14 ΙΟΥΛ 2015


Η Εθνική Ομοσπονδία Λιμένων (Federation National des Ports et Docks) του CGT έστειλε γράμμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους λιμενεργάτες και τον ελληνικό λαό για τις πρόσφατες εξελίξεις και το δημοψήφισμα.

Εθνική Ομοσπονδία Λιμένων CGT                                                                                                          Montreuil, 9.7.15
Προς: Συνδικάτα Ελλήνων Λιμενεργατών
N/Ref.: 15/308
Σύντροφοι,
Η Εθνική Ομοσπονδία Λιμένων CGT παρακολουθώντας με πολύ ενδιαφέρον τα γεγονότα των τελευταίων ημερών χαιρετίζει τους εργάτες και τον ελληνικό λαό που με το πρόσφατο δημοψήφισμα εκφράστηκαν δημοκρατικά κατά 61% λέγοντας
ΟΧΙ στη λιτότητα που επιβάλλεται υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΟΧΙ στη δικτατορία της Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
ΟΧΙ στην κοινωνική υποβάθμιση.

Προχωρά η σιδηροδρομική Εγνατία


sidirodromos 55444Επιταχύνονται οι διαδικασίες ανάπτυξης της σιδηροδρομικής Εγνατίας καθώς πέρασαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάσσονται στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Κομισιόν «Συνδέοντας την Ευρώπη», γνωστότερο ως CEF (Connecting Europe Facility) τρείς βασικές μελέτες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξή της. Ουσιαστικά με την υλοποίηση των μελετών αναβαθμίζεται η σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμένων Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης Ειδικότερα στο CEF πέρασαν επίσης οι μελέτες: Για την αναβάθμιση της γραμμής Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας (1 εκατ. ευρώ - συγχρηματοδότηση 0,5 εκατ. ευρώ)

Για τη νέα γραμμή Τοξότες Ξάνθης - Νέα Καρβάλη και τη σύνδεση με τον εμπορευματικό λιμένα της Καβάλας (2 εκατ. ευρώ - συγχρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ), μήκους 31,8 χλμ.

Για τη δημιουργία νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Αμφίπολη - Νέα Καρβάλη (προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση 1,9 εκατ. ευρώ), με τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση, δηλαδή του ανατολικού κλάδου της σιδηροδρομικής Εγνατίας. Πρακτικά, ανοίγει ο δρόμος για τις πρώτες προμελέτες, καθώς το έργο είναι παντελώς ανώριμο, αλλά θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο στο πλαίσιο των διευρωπαϊκών δικτύων.

Προσέλκυση ελλήνων εφοπλιστών από το City του Λονδίνου


london cityΠαράλληλα, η νέα κίνηση που έχουν κάνει μεγάλοι ελληνικοί εφοπλιστικοί οίκοι είναι να ανοίξουν γραφεία στο Ντουμπάι

Έντονη δραστηριότητα να προσελκύσει ακόμη περισσότερες ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες στο City του Λονδίνου παρουσιάζει από το 2014 η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας απευθύνοντας σε έλληνες πλοιοκτήτες για να συζητήσουν το θέμα και εκμεταλλευόμενη την κρίση που υπάρχει στις σχέσεις εφοπλιστών με την το κράτος.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα μέσα της περασμένης άνοιξης, στο πλαίσιο ναυτιλιακής εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Andi Case, διευθύνων σύμβουλος του αγγλικού ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons Platou απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο που αποτελείτο από μεγάλα ονόματα της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας είπε:

ΠΟΛ ΜΕΙΣΟΝ : ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...


Ο Α. Τσίπρας πιέζεται από τα αριστερά του κι από τα δεξιά του γράφει στο twitter...
o Πολ Μέισον.
«Ο Καμμένος (ΑΝΕΛ) λέει ότι θα ψηφίσει μόνο για ό,τι Τσίπρας είχε συμφωνήσει την εβδομάδα πριν τη σύνοδο κορυφής. Ο Τσίπρας πιέζεται από τη δική του σκληρή αριστερή αντιπολίτευση και τώρα από δεξιά… οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα δυο λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης καλούν για ψήφο «ΟΧΙ» στο κοινοβούλιο», γράφει ο δημοσιογράφος στο Channel 4.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΟΛΘ : YΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ομοσπονδια φορτοεκφορτωτων ελλαδοσΑποτέλεσμα εικόνας για ομοσπονδια φορτοεκφορτωτων ελλαδοσ
Νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) ...
και την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας (Ο.Φ.Ε.), υπέγραψε η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ.


Οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι διετούς διάρκειας, έχουν τους ίδιους οικονομικούς όρους με τις προηγούμενες και είναι στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και του ΤΑΙΠΕΔ.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Επίθεση στη ΓΣΕΕ από Λιμενεργάτες του ΟΛΠ


Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου
Σκληρή επίθεση κατά της ΓΣΕΕ έκαναν με ανακοίνωσή τους την Παρασκευή οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ.

Με τίτλο «η κατρακύλα της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΓΣΕΕ δεν έχει σταματημό» η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ απευθυνόμενοι στη ΓΣΕΕ επισημαίνουν ότι «μετά από την αφωνία χρόνων για τα δεινά που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, τη στασιμότητα και την αδράνεια στην οποία έχετε θέσει τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα με τις επιλογές και τις πρακτικές σας, το μόνο που έχετε να πείτε σήμερα είναι ότι το δημοψήφισμα είναι «ψευδεπίγραφο και διχαστικό».