Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Την Κίνα προτιμούν και οι Έλληνες εφοπλιστές για επισκευές πλοίων Ναυπηγεία: Τελευταία επιλογή στην Ευρώπη η χώρα μας λόγω των τιμών και της αβεβαιότητας παράδοσης Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 07:57 UPD:08:49 naftemporiki.gr


Από την έντυπη έκδοση
Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr
Τις κινεζικές επισκευαστικές εγκαταστάσεις προτιμούν οι Έλληνες εφοπλιστές για την επισκευή των πλοίων τους που βρίσκονται στην περιοχή. Στην Ευρώπη, η Τουρκία και η Ρουμανία κερδίζουν έδαφος, ενώ η Ελλάδα παραμένει δυστυχώς τελευταία επιλογή για τους Έλληνες πλοιοκτήτες λόγω κυρίως των τιμών που προσφέρονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και της αβεβαιότητας που υπάρχει για τους χρόνους παράδοσης.
Τις επισημάνσεις αυτές κάνει στη «Ν» ο Βασίλης Βασιλείου, μεσίτης επισκευών πλοίων της Interyards του ομίλου Intermodal, ο οποίος δίνοντας την εικόνα για την περιοχή μας τονίζει ότι η Τουρκία επεκτείνει τις επισκευαστικές της δυνατότητες με την προσθήκη νέων εγκαταστάσεων όπως δύο μεγάλων πλωτών δεξαμενών που σχεδόν θα διπλασιάσουν τη δυνατότητα δεξαμενισμού πλοίων μεγάλου tonnage όπως Suezmax.

Δρίτσας: Έως τις 20 Ιουλίου η «εκκένωση» του Πειραιά από μετανάστες και πρόσφυγες Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, 08:37 http://www.zougla.gr/

Δρίτσας: Έως τις 20 Ιουλίου η «εκκένωση» του Πειραιά από μετανάστες και πρόσφυγεςΤην εκτίμηση ότι έως τις 20 Ιουλίου θα έχουν αποσυμφορηθεί πλήρως από μετανάστες και πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά και η περιοχή του Ελληνικού εξέφρασε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, που οργάνωσαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά τα μέλη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Όπως τόνισε ο κ. Δρίτσας, πρόκειται για μια διαδικασία που εξαρτάται συνεχώς από την πορεία εργασιών στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Υπογράμμισε ότι χωρίς τις συνέργειες των τοπικών κοινωνιών δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, χαρακτήρισε άθλο το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία των επιχειρήσεων διάσωσης δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ ανέφερε ότι περισσότεροι από 150.000 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στη θάλασσα από το Λιμενικό.

Tα δικαιώματα των επιβατών με πλοίο Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, 16:14 http://www.zougla.gr/

Η 'Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας συνεχίζει για μια ακόμη καλοκαιρινή περίοδο να ενημερώνει τους επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία!

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στελέχη της Ένωσης άρχισαν την εκστρατεία ενημέρωσης διανέμοντας φυλλάδια που αφορούν τα δικαιώματα του επιβάτη και τα διατιμημένα προιόντα που οφείλουν να πωλούν τα κυλικεία των πλοίων. 


Οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά ενημερωτικό υλικό από το Κέντρο Ενημέρωσης Ταξιδιωτών που βρίσκεται ενός του λιμανιού και πιο συγκεκριμένα στη προβλήτα Ε8/Αργοσαρωνικού.

Η μάχη της ενημέρωσης σκοπό έχει να γνωρίζουν οι επιβάτες τόσο τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις που έχουν σύμφωνα με την νομοθεσία, όσο και τα προιόντα που βρίσκονται σε διατίμηση στα κυλικεία των πλοίων εσωτερικών γραμμών.